El joc del silenci

El joc del silenci

És indubtable que prenem millor i incorporem hàbits i conductes noves quan ho fem jugant. El joc sembla que és sinònim d’infància. Res més erroni! Podem jugar tota la vida amb els mateixos resultats: plaer, empatia, motivació, concentració, etc.

Per al desenvolupament i/o millora d’habilitats com la capacitat de concentrar-se rescatem del calaix dels recursos aquest joc que va inspirar a Maria Montessori: “El joc del silenci”

Aquest joc és alhora un mètode, una filosofia, una pràctica … el joc plantejat per als nens també ho podem aplicar i gaudir els joves i adults.

Ens obliga a parar, aturar-nos a pensar un moment en el dia a dia i aprendre a conèixer-nos més a nosaltres mateixos i “gaudir-nos”. Ajuda com a tècnica de relaxació. Ens connecta amb nosaltres mateixos i millora la relació amb els altres.

El joc consisteix a seure en cercle i quedar-nos quiets, en silenci, amb els ulls tancats. Alhora que generem un clima relaxat, amb música o en silenci.

Primer un temps curt (30 segons.) Després una mica més (1 min) i cada vegada més temps.

En acabar es demana els participants  que obrin els ulls, s’aixequin i un a un que expliquin la seva experiència: que han sentit, escoltat, “vist”…

Gràcies a aquest joc podem millorar el nostre autoconeixement, la concentració, l’autocontrol, la paciència; aprenem a ser més tolerants i respectuosos, augment de l’escolta (no és igual a sentir), millorem el pensament crític i també ens ajuda a saber relaxar-nos.

Dep. Psicología CEMO Vilanova

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

kkkkkk